• bitcoin
  BTC$38,970.00-1.95%
 • Bitcoin

  P2P Open Source digitale penge

  Bitcoin er en decentral P2P open source digital valuta også kaldt Kryptovaluta. Bitcoin muliggør hurtig, øjeblikkelig betaling og pengeoverførsler til alle i verden.

  Oprindeligt er Bitcoin udviklet af den ukendte person ved navn Satoshi Nakamoto, Bitcoins første whitepaper, der beskriver teknologien og dens anvendelser, dukkede op den 31. oktober 2008.

  Siden da har Bitcoin lagt grundlaget for Kryptovalutaer og betragtes bredt som grundstenen til alle Kryptovalutaer. Udviklingen af Bitcoin foregår i dag via forskellige udviklere i verden, som forbedrer softwaren. Ingen ejer Bitcoin-netværket – dette kan sammenlignes med teknologien bag email, som heller ikke ejes af nogen. Bitcoin er primært drevet af et samfund af entusiaster.

  Anvendelse

  Handel & pengeoverførsler

  Bitcoin bruges som et digitalt alternativ til de penge, vi alle kender.

  Bitcoin giver mulighed for at overføre værdi på tværs af grænser uden behov for mellemmænd som banker og finansielle institutioner, der opkræver høje gebyrer for pengeoverførsler.

  Fjernelse af mellemmænd og drastisk reduktion af gebyrer for pengeoverførsler kan medføre nye muligheder for international handel.

  Inflation

  En anden anvendelse er at give en valuta af værdi i økonomier, der lider under stor inflation. Folk kan overføre deres formue til Bitcoin i håb om, at Bitcoin forbliver mere stabil end deres landes valuta.

   

  Mange afrikanske og sydamerikanske udviklingslande har været udsat for hyperinflation i de senere år. Venezuela har siden 1983 haft inflation i to cifrede tal.

  i 2018 nåede inflationen op på 1.000.000%, hvilket betyder, at valutaen er næsten værdiløs for andre lande. Dette skader arbejdspladser, handel, udsletter pensioner og investeringer i venezuelansk valuta.

   

  Når et land oplever hyperinflation, kan Bitcoin fungere som en hæk og sikre værdien af folks penge fra fremtidig inflation.

  Fordele & Ulemper

  Fordele

  • Hurtig internationale overførsler af værdier
  • Lave gebyrer
  • Langt større anonymitet end traditionel valuta
  • Bevist & testet valuta
  • Mulighed for høj afkast ved langvarig investering

  Ulemper

  • Volatilt dvs. svingende værdisætning
  • Ikke udbredt som betalingsmiddel 
  • Ikke hundrede procent anonymitet

  Hvordan køber jeg Bitcoin?

  258/5000 Bitcoin kan købes og sælges på mange forskellige websteder. Når du vælger, hvor du skal købe din Bitcoin, skal du altid overveje virksomhedens sikkerhed. Med mere end 35 millioner brugere er Coinbase et bevist og pålideligt sted at investere i Kryptovalutaer.